Rotec - Renewed end milling line

Vernieuwd frezenprogramma

25 January, 2015
536
Zurück zur Übersicht

Het programma met schachtfrezen is onlangs flink aangepast. Zo zijn de snelstalen frezen geheel vernieuwd en is het hele programma voor wat betreft de prijsstelling geheel opnieuw opgezet conform de huidige markt.

Rotec 645
Rotec 645

Ten tweede is er ook een geheel nieuwe lijn met Silver-Line volhardmetalen frezen aan het programma toegevoegd. De Silver-Line van Rotec staat alom bekend om de uitstekende prijs-kwaliteit-verhoudingen.

Heel interessant zijn de volhardmetalen VARIO-frezen. Deze frezen met een variabele helix zijn zo ontwikkeld dat vibratie geminimaliseerd wordt. Hierdoor kan er met hogere spaanvolumes (door een hogere voeding, een hogere aanzet, een grotere freesbreedte en/of een hogere snijsnelheid) gefreesd worden met een nog steeds zeer acceptabele oppervlaktegesteldheid van het te bewerken werkstuk. De reesds bewezen TiAlN-coating zorgt voor een uitstekende bescherming tegen hitte en vroegtijdige slijtage.

Tot slot is er ook nog een lijn met VHM-frezen specifiek voor het bewerken van non-ferro metalen (zoals bijvoorbeeld aluminium) en kunststoffen aan het programma toegevoegd. Door een positievere spaanhoek, een iets sterkere helix en gepolijste spaankamers worden spanen uitstekend afgevoerd en loopt de frees niet vol.